Tekst grootte: M L XL
Contrast contrast wisselencontrast wisselen

Verslag tandemtocht 21 augustus 2021

Wat hebben we een fijne tandemdag gehad! Op zaterdag 21 augustus hebben 20 enthousiaste deelnemers genoten van een prachtige route van ongeveer 46 km. rondom Dieren. Nadat iedereen opgehaald is van het station en anderen per auto of tandem zijn gearriveerd, ontmoeten we elkaar in de tuin van Bea en Roelf Lanting, nog geen 50 m. vanaf het NS station. Samen met Yvonne ontvangen zij  ons gastvrij met koffie en koek. Het is fijn om oude vrienden en nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen. Het is, door de Corona, lang geleden dat we elkaar gesproken hebben en de organisatoren zijn erg blij, dat het gelukt is om de tandemtocht Coronavrij te organiseren, ook al was dat niet zo gemakkelijk.

Na een kort woord van welkom door Christine en Jeroen, als voorzitter van de Oogvereniging prov. Gelderland, zijn de tandems bezorgd. We zijn heel blij, dat zoveel voorrijders zich hebben aangemeld om mee te willen rijden met een maatje achterop. Twee trouwe voorrijders hebben er zelfs hun weekendje uit voor verschoven!

Joop stelt tweetallen samen van achter- en voorrijders en nadat de tandems zijn afgesteld, vertrekken 20 tandems en 4 verkeersbegeleiders via Spankeren en Oeken, richting Brummen. Na 16 km. komen we aan bij De Vrolijke Frans, waar we een uitstekende lunch krijgen voorgeschoteld. We zitten heerlijk in de ruime tuin van deze uitspanning en genieten van het mooie weer.

Na een uur stappen we weer op voor de volgende 16 km., richting veerpont Brummen-Bronkhorst. Als we de IJssel overgestoken zijn, vervolgen we de afwisselende route door Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, naar Steenderen. Iedereen ruikt, dat hier de Avico fabriek staat, die aardappels verwerkt tot produkten, die in veel supermarkten wereldwijd te vinden zijn. Via mooie weggetjes door het boerenland en een smal fietspad, komen we bij de pauzeplek, waar Yvonne, Cintia en Martin ons opwachten met koel drinken en chocolade, een welkome onderbreking van de tocht.

De laatste etappe voert ons over de IJsseldijk langs een mooi recreatiegebied naar de brug over de IJssel bij Doesburg. Met het Schoonoordpad gaan we door een mooi natuurgebied. Via de Havikerwaard en het dorp Ellecom rijden we langs de Veluwezoom terug naar het startpunt in Dieren.

Dankzij Emile, Bert en Pim hebben we een veilige fietstocht gehad, doordat zij er steeds voor hebben gezorgd, dat we drukke wegen probleemloos zijn overgestoken. Frank is de hele dag hekkensluiter geweest, zodat er niemand achter is gebleven.

Nadat de tandems zijn afgeleverd, genieten we nog even na onder het genot van een drankje en een hapje bij de Oranjerie in het Carolinaparkje, dichtbij het NS station van Dieren.

Christine bedankt Bea en Roelf voor hun gastvrije ontvangst, Emile voor het maken van deze mooie route, de verkeersbegeleiders voor hun zorgzaamheid  en de mooie foto’s, die ze onderweg ook nog gemaakt hebben. Ook de voorrijders bedanken we voor het begeleiden van de deelnemers en het visualiseren van de omgeving d.m.v. woorden, waardoor de achterrijders alles mee hebben kunnen beleven. Allette, Teun en Wouter, bedankt voor het ophalen van de deelnemers van het station.

Door de subsidie van de Gelderse Blinden Stichting, die we twee jaar geleden al toegekend hebben gekregen, heeft iedereen genoten van een geweldige dag! Bestuur van de Gelderse Blinden Stichting, heel erg bedankt voor de royale bijdrage, waardoor deze dag toch nog gerealiseerd is!

Gerard Agelink

Christine Schellevis-Nahuijsen